SPINATTÆRTE
Dejen
200 g mel
75 g smør
1 æg
1 spsk koldt vand
Fyldet
1 pose hakket spinat fra fryseren (cirka 450 g), optøet
5 æg
500 g cremefraiche (mindst 18 procent)
1 spsk sukker
1½ tsk salt
Først laves dejen.
Ovnen forvarmes til 200 grader.
Smørret skæres i mindre stykker og smuldres i melet til blandingen ligner brødkrummer. Det et lettest i en foodprocessor. Herefter samles dejen med vand og æg. Rul dejen ud, og fór en tærteform, prik den med en gaffel og blindbag den i 20 minutter.
Herefter ændres ovntemperaturen til 180 grader. Bland alle ingredienserne til fyldet og kom det i tærtebunden. Bag tærten i cirka 45 minutter (den er færdig, når den virker fast i midten).
Lad den køle af en smule, inden den spises.
|
|
|