SAUCE BORDELAISE
4 Pers.
2 skalotteløg
2 dl. rødvin
1 dl. portvin
25 g. koldt smør
3 stilke frisk timian
5 stk. peberkorn
3 dl. oksefond
1 laurbærblad
3 dl. vand
1 fed hvidkøg
salt og peber
2 spk usaltet smør
Rødvinseddike
Kom det finthakkede skalotteløg og de knuste peberkorn sammen med laubærblad, timianstilke og det hakkede hvidløg i en gryde, og sautér på jævn varme
Rødvin og portvin tilsættes, og det gives et kort opkog, Varmen reduceres, og saucen koges ind til det halve.
Oksefonden tilsættes langsomt under omrøring. Saucen koges yderligere lidt ind. Smag til med salt, peber, rødvinseddike og evt. lidt honning.
Saucen sigtes over i en anden gryde.
Hertil kan forberede til dagen før.
Næste dag koges saucen op ved god varme, og det kolde smør piskes lidt efter lidt i saucen til denne har den ønskede tykkelse.
Servér straks. |
|
|