BRUN KAGER
BRUN KAGER

1 kg. mel
500 g. smør
500 g. sukker
250 g. mørk sirup
6 g. stødt nellike
25 g. kanel
15 g. potaske
200 g. hakkede mandler
150 g. sukat og appelsinskal
revet skal af en citron

Smør, sukker og sirup smeltes i en gryde.

Potasken opløses i lidt koldt vand og røres i den varme masse (PAS PÅ, når potasken kommes i, kan den varme blanding meget let koge over!)

Resten af ingredienserne blandes i - undtaget melet, der først blandes i, når blandingen er kølet noget ned.

Dejen samles og rulles til tykke pølser og stilles koldt et par timer, eller til dagen efter. Det er en fordel at rulle pølserne stramt i bagepapir, så slipper man at skulle rulle pølserne i facon flere gange.

Kagerne skæres ud og bages midt i ovnen ved 200 grader i ca. 6-7 minutter.

Kilde: Dorthe Gotfredsen
Klik her for at få dit eget GoMINIsite