KOLDHÆVEDE MORGENBOLLER
Ca. 12 stk.
5 dl koldt vand
20 g gær
3-4 dl hvedemel
5 dl grahamsmel
1 dl ruggryn (kan også erstattes af havregryn, nødder, korn og/eller frø)
1 tsk salt
Aftenen før: Vand og gær kommes i en stor skål og gæren røres ud i vandet. Tilsæt grahamsmel og ruggryn. Rør rundt med en grydeske, tilsæt 3 dl hvedemel og salt. Rør og mærk efter om dejen kan klare 1 dl hvedemel mere. Dejen skal være til at røre i, men uden at være for flydende. Dæk skålen med et rent viskestykke, og sæt skålen i køleskabet.
Næste morgen: Tænd ovnen for max varme varmluft. Tag dejen op med en spiseske og sæt dem på en bageplade med bagepapir, pensl med vand. Når ovnen er varm sættes bollerne i ovnen og skru så temperaturen ned til 225°
Bages i 12-15 min.
Bollerne kan inden bagningen drysses med birkes, græskarfrø eller havregryn.
|
|
|