HANS WERNER BROSE'S RUGBRØD |
|
HANS WENER BROSE'S RUGBRØD
2 stk.
En god surdej røres med 14-15 dl. vand
700 g. hvedemel
350 g. groft rugmel
400 g. skårne kerner
|
|
Ca. 2 dl. surdej tages fra til næste gang, og blandes med 1 dl. vand og 1 dl. mel.
Der tilsættes 2 spk. salt
350 g. grahamsmel
400 g. rugkerner
det sidste mel og kerner kan udskiftes efter behag, fx. sesamfrø, hørfrø, solsikkekerner osv.
Dejen fyldes i to store velsmurte forme og hviler i mindst 12 timer.
Dejen prikkes og stryges med sammenpisket æg og bager ved 175° i 1 time og 45 min.
Når brødene er bagte tages de straks ud af formene og køler af i et halvvådt viskestykke. Brødene kan fryses.
Kilde: Hans Werner Brose |
|
|