BØF BOURGOGNE
Til 8-10 personer
2½-3 kg okseinderlår
½ dl mel
Salt og peber
150 g bacon i tern
2 spsk. smør
2 spsk. olie
3 løg i både
2 porrer i ringe
3 gulerødder i skiver
3-4 fed hakket hvidløg
1 flaske Bourgogne
1 lille koncentreret tomatpuré
evt. ½ dl cognac
4 dl bouillon
1 krydderbuket af:
1 bdt. persille
2 kviste timian
1 laurbærblad
Pynt:
500 g champignon
¼ kg pillede skalotteløg
25 g smør
Lidt citronsaft |
|
Skær kødet i tern på 3 x 3 cm.
Vend kødet i mel med salt og peber.
Brun kød og bacon i smør og olie.
Tag op og brun løgene.
Løgene tages op, og tomatpuréen 'brændes' af i gryden i et øjeblik.
Kød, bacon samt løg hældes tilbage i gryden, og vinen tilsættes sammen med krydderbuketten.
Retten koger ved svag varme ca. 1½-2 timer.
Ca. ½ time inden retten er færdig, tilsættes de ristede champignons og evt. perleløg.
|
|
|