BØF BOURGOGNE

BØF BOURGOGNE

Til 8-10 personer

2½-3 kg okseinderlår
½ dl mel
Salt og peber

150 g bacon i tern
2 spsk. smør
2 spsk. olie

3 løg i både
2 porrer i ringe
3 gulerødder i skiver
3-4 fed hakket hvidløg
1 flaske Bourgogne
1 lille koncentreret tomatpuré

evt. ½ dl cognac
4 dl bouillon

1 krydderbuket af:
1 bdt. persille
2 kviste timian
1 laurbærblad

Pynt:
500 g champignon
¼ kg pillede skalotteløg
25 g smør
Lidt citronsaft

Skær kødet i tern på 3 x 3 cm.

Vend kødet i mel med salt og peber.

Brun kød og bacon i smør og olie.

Tag op og brun løgene.

Løgene tages op, og tomatpuréen 'brændes' af i gryden i et øjeblik.

Kød, bacon samt løg hældes tilbage i gryden, og vinen tilsættes sammen med krydderbuketten.

Retten koger ved svag varme ca. 1½-2 timer.

Ca. ½ time inden retten er færdig, tilsættes de ristede champignons og evt. perleløg.
Klik her for at få dit eget GoMINIsite