VITELLO TONNATO
VITELLO TONNATO
6 pers.

ca. 1 kg kalvebryst eller kalveinderlår
1½ håndfuld persille
1½ løg med skal
10-15 hele peberkorn
1 stilk rosmarin
1-2 lauerbærblade

Tunsauce

1-2 dåser tun i olie
saft af 1½ citron
1½ fed hvidløg
4-5 spk. god olivenolie
salt
peber

Tilberedning

Kødet dækkes med koldt vand, og bringes i kog. Der skummes.

Persille og løg hakkes, og kommes ved kødet sammen med krydderierne.

Kødet småkoger ca. 1½ time, til det er mørt. Afkøles helt.

---

Olien hældes fra tunen, som blendes med citronsaft, hvidløg samt lidt af kogevandet.

Olivenolien kommes i lidt ad gangen, til konsistensen er cremet - ikke tynd. Saucen smages til med salt og peber og evt.lidt mere citronsaft.

Saucen stilles koldt indtil det skal bruges.

---

Kødet skæres i tynde skiver, og smøres med tunsaucen, Pyntes med kapers og citronskiver. Resten af tunsaucen serveres til.



 
Klik her for at få dit eget GoMINIsite