VITELLO TONNATO
6 pers.
ca. 1 kg kalvebryst eller kalveinderlår
1½ håndfuld persille
1½ løg med skal
10-15 hele peberkorn
1 stilk rosmarin
1-2 lauerbærblade
Tunsauce
1-2 dåser tun i olie
saft af 1½ citron
1½ fed hvidløg
4-5 spk. god olivenolie
salt
peber
Tilberedning
Kødet dækkes med koldt vand, og bringes i kog. Der skummes.
Persille og løg hakkes, og kommes ved kødet sammen med krydderierne.
Kødet småkoger ca. 1½ time, til det er mørt. Afkøles helt.
---
Olien hældes fra tunen, som blendes med citronsaft, hvidløg samt lidt af kogevandet.
Olivenolien kommes i lidt ad gangen, til konsistensen er cremet - ikke tynd. Saucen smages til med salt og peber og evt.lidt mere citronsaft.
Saucen stilles koldt indtil det skal bruges.
---
Kødet skæres i tynde skiver, og smøres med tunsaucen, Pyntes med kapers og citronskiver. Resten af tunsaucen serveres til.
|
|
|