HIPPOCRAS
HIPPOCRAS el. HYBENKRADSER

 
2 kanelstænger
½ tsk. hel sort peber
½ tsk. revet muskatnød
1 tsk. revet ingefær
1 tsk. kardemomme
1 tsk. kommen (UK)
1-2 stk. stjerneanis (UK)
10 hele nelliker
60 g. farin
1 fl. kraftig rødvin
1 dl. cognac eller brandy

UK = fra en engelsk opskrift, kan udelades.

Krydderier og farin hældes i et glas med ½ fl. rødvin.

Låget sættes på, og blandingen trækker natten over.

Næste dag filtreres blandingen flere gange og hældes evt på flaske med resten af rødvinen og cognacen.

Allerede dagen efter kan Hippocras'en nydes ved stuetemperatur.

Dette var en festdrik blandt fyrstehusene i Europa i renaissancen på grund af de dyre krydderier. Louis XIV siges også at være begejstret for drikken.

Det siges, at drikken skulle være god til at modvirke pest!

 
-o0o-

I følge engelske opskrifter, bliver Hippocras'en varmet op med krydderierne inden den skal stå et døgn for at trække. Herefter foreslår den engelske opskrift, at man venter mindst en måned med at drikke den.
Klik her for at få dit eget GoMINIsite