JULE SIRUP
JULE SIRUP

8 pers.

1 tsk. hele kryddernelliker
2 tsk.
hele kardemommekapsler
2 tsk. enebær
3-4 stk. stjerneanis
2 tsk. hel allehånde
1 stk. hel muskatnød
2 stænger kanel
4-5 stk. laurbærblade
100 g frisk ingefær
1 stang vanilje
2 stk. appelsiner, skal heraf (usprøjtet)
1 stk.
citron, skal heraf (usprøjtet)
400 g
brun farin
5 dl vand
2 dl portvin

Knus alle de tørrede krydderrier groft i en morter. Skræl ingefær og hak den. Skær skallen af citrusfrugterne men undgå det hvide. Flæk vanillestangen og skrab kornene ud. 

Kom det hele i en gryde sammen med vand, portvin og farin og bring det i kog. Lad det simre ganske roligt i 10 minutter til farinen er opløst.  

Hæld væske og krydderier i en beholder med låg og lad den trække i køleskabet natten over. Si den derpå først gennem en sigte og derpå gennem et kaffefilter. Hæld siruppen på en flaske med patentprop. Den kan holde sig i køleskabet i 2-3 uger.  

TIP: Brug f.eks jule-siruppen som glögg-ekstrakt eller i en “Christmas Royal”: Kom lidt sirup (ca. 1-2 spks.) i bunden af et champagneglas og top op med mousserende vin.  

Kilde: Blomsterberg & Price
Klik her for at få dit eget GoMINIsite