LAKSETÆRTE MED BASILIKUM
Tærtedej:
200 g. hvedemel
½ tsk. salt
100 g. koldt smør
1 sammenpisket æg
2-3 spk. vand
Mel og salt gnides ind i smørret, til det ligner revet ost.
Ægget, der er pisket sammen med vand, tilsættes.
Dejen æltes let sammen, og lægges på køl i ca. 20 min.
En tærteform beklædes med dejen, der prikkes og fores med bagepapir, som fyldes op med tørrede bønner eller lignende.
Bunden bages først ved 180 grader i 25 min. Herefter fjernes bønner og bagepapir, og bunden pensles med æg og bager yderligere i ca. 7 min.
Laksefyld:
300 g. fersk laks
1 æg
1½ dl. piskefløde
2 dl. mælk
1-2 spk. finthakket basilikum
Laksen skæres i små stykker, og blendes til det er fint fordelt. Tilsæt æg og fløde, og blend til massen er ensartet.
Til sidst krydres der med salt, peber og den finthakkede basilikum.
Fyldet hældes i den forbagte tærtebund, og bages ved 180 grader i ca. 25-30 min. til fyldet føles fast.
Serveres lun eller kold.
|
|
|