MIMOSEÆG MED ASPARGES OG LAKS
OEUFS MIMOSE AUX ASPERGES VERTES ET AU SAUMON
6 Pers
6 æg
2 spsk mayonnaise
1 toppet tsk dijonsennep
1 spsk piskefløde
Havsalt og friskkværnet peber
2 spsk purløg, hakket
Desuden:
2 bundter grønne asparges
6 skiver røget laks
1 glas ørredrogn (50 g)
Mimoseæg
Kog æggene, til de er hårdkogte. Afkøl æggene, pil dem, og skær dem i halve. Tag blommerne ud af hviderne, og læg hviderne på et fad. Mos 4 af blommerne. Rør de mosede æggeblommer med mayonnaise, sennep, fløde, salt, peber og hakket purløg. Læg cremen ned i hviderne. Riv de sidste æggeblommer på et rivejern, og drys dem over de fyldte æggehvider.
Asparges
Bræk enderne af aspargeserne, og damp dem i spilkogende vand i 3-4 minutter. Hæld vandet fra, og afkøl dem i koldt vand. Vikl laks om 3-4 asparges pr. person. Læg dem på en tallerken sammen med 2 halve mimoseæg. Pynt med ørredrogn, og server.
|