|
|
LOCHER PUNCH
Det var Kirsten Hüttemeiers morfar, maleren Carl Locher, der opfandt (og derfor lagde navn til) drikken. Ifølge det siden så berømte tv-kokke barnebarn, bød Carl Locher ofte kunstnere og fiskere i Skagen og Hornbæk på Locher punch, og de afslog efter sigende aldrig en invitation.
6. pers.
2 stk. økologiske citroner
6 stk. økologiske appelsiner
1 stk. vanillestang
2 hele kanelstænger
10 stk. hele nelliker
1,5 l vand
650 g sukker
0,75 l sherry
0,75 l hvidvin
0,35-70 l rom (alt efter hvor stærk punchen ønskes)
Fremgangsmåde:
Vask appelsiner og citroner og skær skallerne af dem uden at få det bitre hvide med. Pres saften ud og gem til senere. Kom skallerne i en gryde sammen med kanelstænger, nelliker, korn af en vanillestang og vand, og kog under låg i 20 min.
Si drikken, pres skallerne godt og kassér indholdet af sien. Kom sukkeret i den varme væske, så det opløses.
Afkøl sukkerlagen og hæld nu appelsin- og citronsaft, sherry, hvidvin og rom i drikken. Kom punchen i køleskabet til den er iskold.
TIP: Servér den i en passende bowle (evt. med isterninger) eller hæld Locher punchen på flasker og stil dem koldt. Punchen kan opbevares i 2-3 mdr og nydes iskold.
|
|
|