LOCHER PUNCH
LOCHER PUNCH

Det var Kirsten Hüttemeiers morfar, maleren Carl Locher, der opfandt (og derfor lagde navn til) drikken. Ifølge det siden så berømte tv-kokke barnebarn, bød Carl Locher ofte kunstnere og fiskere i Skagen og Hornbæk på Locher punch, og de afslog efter sigende aldrig en invitation.

6. pers.

2 stk. økologiske citroner
6 stk.
økologiske appelsiner
1 stk. vanillestang
2 hele kanelstænger
10 stk. hele nelliker
1,5 l vand
650 g sukker
0,75 l sherry
0,75 l hvidvin
0,35-70 l rom (alt efter hvor stærk punchen ønskes)

 

Fremgangsmåde:

Vask appelsiner og citroner og skær skallerne af dem uden at få det bitre hvide med. Pres saften ud og gem til senere. Kom skallerne i en gryde sammen med kanelstænger, nelliker, korn af en vanillestang og vand, og kog under låg i 20 min.

Si drikken, pres skallerne godt og kassér indholdet af sien. Kom sukkeret i den varme væske, så det opløses.

Afkøl sukkerlagen og hæld nu appelsin- og citronsaft, sherry, hvidvin og rom i drikken. Kom punchen i køleskabet til den er iskold. 

TIP: Servér den i en passende bowle (evt. med isterninger) eller hæld Locher punchen på flasker og stil dem koldt. Punchen kan opbevares i 2-3 mdr og nydes iskold.

Klik her for at få dit eget GoMINIsite