CHAMPAGNESUPPE - CRÉME NINON
CHAMPAGNESUPPE
CRÉME NINON

Créme Ninon er opkaldt efter den underskønne forfatterinde og kurtisane Anne de l'Enclos (1620-1705)

Til 12-14 personer

ca. 1 kg. ærter, friske eller frosne
1 iceberg salathoved
2-4 porrer
2-4 løg
1½-2 l. god hønseboullion
½ l. fløde
1 fl. champagne
25 gr. smør
saft fra 1 citron
salt og peber

Ærter, porrer, løg og salaten 'sveder' lidt i smøret, hvorefter hønseboillionen tilsættes. Koges i ca. 10 min, til ærterne er møre.

Herefter blendes massen, og hældes tilbage i gryden, hvor piskefløde og citronsaft tilsættes. Suppen smages til med salt og peber. (blenderen skal absolut ikke fyldes helt op, da den varme suppe danner et overtryk, med det resultat at suppen, i værste fald, skal vaskes af væggene).

Suppen varmes godt op, da den mister noget af varmen, når champagnen tilsættes. Serveres straks.

Suppen kan laves dagen før, bare undlad at tilsætte fløde og især champagnen, der først tilsættes kort før serveringen.

Spis godt brød til.


Klik her for at få dit eget GoMINIsite