GULERODSSUPPE MED INGEFÆR OG APPELSIN |
|
GULERODSSUPPE
M. INGEFÆR OG APPELSIN
12 pers.
5-6 hakkede løg
5 fed hvidløg
70 g. frisk revet ingefær
5 spks. olivenolie
1.5 kg. gulerødder
3 l. hønseboullion
6 øko. appelsiner
Salt / peber
Créme Fraîche og Persille
|
|
Løg og hvidløg hakkes, ingefær skrælles og rives. Dette steges blankt i olivenolien - må ikke tage farve!
Gulerødderne skrælles og skæres i skiver. Disse tilsættes sammen med boullionen, og koger svagt, til gulerødderne er møre - ca. 20-30 min.
Suppen blendes.
Hertil kan forberedes til dagen før.
Suppen koges igennem, og saften fra appelsinerne tilsættes (evt. revet appelsinskal, hvis man kan lide det). Suppen justeres evt. med mere ingefær, og smages til med salt og peber.
Anret suppen med en skefuld créme fraîche og drys med hakket persille.
|
|
|