JORDSKOKKESUPPE - VELOUTÉ A LA BALTHAZAR |
|
JORDSKOKKESUPPE
VELOUTÉ A LA BALTHAZAR
Denne suppe er af Den Kongelige Familie opkaldt efter Gravhunden Balthazar.
12-14 pers.
2-3 kg. jordskokker
3 l. hønsebouillon
6 porrer - det hvide
en god dusk timian
saft af 1½ citron
ca. 1 l. piskefløde
salt og peber
Jordskokker og porrer renses for al jord! Porrerne skæres i skiver, og sveder i gryden i en god klat smør til de er klare. Hønsebouillon, timian og jordskokker tilsættes, og koges til jordskokkerne er helt møre, ca. 20-30 min. Det hele blendes fint.
Hertil kan man forberede dagen før.
Suppen varmes godt igennem, og citronsaft samt piskefløde tilsættes. Suppen smages til med salt og hvid peber, og justeres eventuelt med lidt mere citronsaft.
Kilde: HKH Prins Henrik
|
|
|
|