GRÆSKARSUPPE

GRÆSKARSUPPE
SOUPE AU POTIRON

 

4-6 pers.

1 hokkaido græskar eller butternut squash
1 løg
1 stængel bladselleri
1 fed hvidløg
½ tsk. spidskommen
1 spsk. olie
1 liter hønsesuppe eller bouillon
½ dl. fløde
½ tsk. stødt chilli, evt. røget
Salt og peber
6 skiver parmaskinke
Græsk yoghurt
Forårsløg

Halver græskaret, fjern kernerne og skrællen. Skær det ud i grove stykker. Pil løget og hak det groft sammen med bladselleri og hvidløg.

Løg, bladselleri og hvidløg sauteres i olie i ca 4 minutter til det bliver gennemsigtigt - må ikke brune. Tilsæt spidskommen og lad det steget med 1 minut. Tilsæt græskarstykkerne og suppen og lad det simre i ca. 30 minutter til det hele er mørt. Blend suppen helt glat.
 
Tilsæt fløde og smag til med salt og peber.

Til parmaskinken tændes ovnen på 220 gr. Læg hver skive skinke på en bageplade med bagepapir og bag det i 5 minutter til det er sprødt.

Servér suppen med græsk yoghurt, snittede forårsløg og eventuel sprød parmaskinke.

Klik her for at få dit eget GoMINIsite