PIROGGER TIL SUPPE
Petites Bouchées à la Reine (Russe) / Petits Pâtes / Pirozhki
Ca. 13-14 stk.
Dejen:
25 g. gær
3 dl. mælk
50 g. smeltet smør
1 tks. salt
½ kg. hvedemel
Smelt smørret og hæld mælken i. Når dette er håndvarmt, opløses gæren heri.
Tilsæt resten af ingredienserne, saml og ælt dejen.
Lad dejen hvile i køleskab i en lille time.
Dejen rulles tyndt ud, og stikkes ud med en rund udstikker på ca. 8 cm.
Der lægges ca. en spk. fyld på hver dejcirkel, kanterne stryges med æg, og den foldes til en halvmåne.
Piroggerne lægges på en plade med bagepapir, pensles med æg, og bages i ca. 15 min. ved 200 grader.
Forskelligt fyld;
Løg og Champignons
Spinat og fetaost
Kylling
Kød
Det er kun fantasien, der sætter grænserne for fyld, dog skal det ikke være alt for flydende,
Piroggerne kan fryses i ca. 6 måneder
|
|
|