4 pers.
1 kg. kartofler
50-75 g. smør
rosmarin og/ eller timian
Salt og peber
Bradepande
Et ildfast fad
Smelt smørret med timian og/ eller rosmarin
En bradepande fores med bagepapir, og pensles med neutral olie.
Kartoflerne lægges i lag i det ildfaste fad - hvert lag pensles med smør.
Hver andet lag kartofler krydders med salt og peber.
(eller hvis man vil gøre det let for sig selv; de fintskivede kartofler lægges i en stor skål, overhældes med smør og krydderier, og blandes godt rundt, og hældes i bradepanden)
Pommes Anna'en bages i ovnen i 1-1,5 time ved 200 grader .
Den er færdigtilberedt når du uden besvær kan stikke en kødnål igennem.
Læg nu et stykke bagepapir oven på fadet, og sæt noget tungt ovenpå, så kartoflerne kommer under pres. Sættes på køl til dagen efter.
Næste dag vender du den blot ud af formen og skærer den i pæne stykker. Bag stykkerne i ovnen ved 225 grader i 10-15 minutter.
|
|
|