GRÆSK SALAT
HORIATIKI SALATA
til ca. 4 pers.
1/2 kg bøftomater
1 agurk
1 peberfrugt
1 rødløg
1 lille håndfuld sorte oliven (kalamati med sten er de bedste)
1 håndfuld frisk dild
Salt og peber
1 spsk. sherry eddike eller rødvinseddike
3 spsk. ekstra jomfru olivenolie
150 g græsk fetaost
Tørret oregano
Skær tomaterne i skiver, tern eller både, afhængig af humør. Skær agurken i tynde skiver - eller lidt tykkere skiver, som deles i 4. Skær peberfrugten i tynde skiver.
Pil løget og skær i tynde skiver, på en mandolin, eller både.
Vend tomater med agurk, peberfrugt, løg, oliven.
Krydr med salt og peber og vend eddike og olivenolie i salaten.
Anret salaten på et fad og lad den trække.
Før servering toppes salaten med fetaost og drysses med oregano.
|
|
|