RØDKÅL SLAW
RØDKÅL SLAW

10-12 pers.

1 rødkålhoved på ca. 1 kg.
4-6 springløg
2 røde peberfrugter
1 gul peberfrugt
1 orange peberfrugt
1 rød chili uden frø
100 g. frisk persille (eller koriander)
Evt. hakkede valnødder

Dressig:

2,5 dl. Appelsin- eller ananasjuice/ saft
2 lime
1½ tsk. flagesalt
2 spk. sesam olie
2 spk. sirup eller honning

Rødkålen skæres i meget tyndt Springløgene deles i to, og skæres i meget tynde stave. Peberfrugterne særes også i tynde stave.

Persille og chili hakkes fint, og blandes gode med de andre grøntsager.

Juice samt saft af 1½ lime, og skallen af 1 lime blandes med salt, olie og sirup, og hældes over salaten, der vendes godt med dressingen. Drysses med mere persille.

Salaten trækker i mindst 15 min.  Den kan dog opbevares i op til 2 timer i køleskebet, før servering.

Kilde: Nigella Lawson
Klik her for at få dit eget GoMINIsite