BAKEWELL TART
Ca. 8 pers.
Mørdej;
175 g. hvedemel
75 g. koldt smør
2-3 spsk. koldt vand
Fyld;
1-2 spsk. hindbærmarmelade
125 g. smør
125 g. stødt melis
125 g. hakkede mandler
1 sammenpisket æg
½ tsk. mandel essens
50 g. mandelsplitter
Mørdej; det kolde smør gnides i melet, og dejen samles med vandet. Enten i hånden eller i en food processor.
En tærteform fores med den udrullede dej, og stilles på køl i ca. ½ time.
Dejen blindbages ved 200 grader i 15-20 min.
Den blindbagte bund smørres med hindbærmarmelade.
Til resten af fyldet, smeltes smørret over svag varme. Sukker røres i, og mandler, æg og mandel esses tilsættes. Dette hældes over hindbærmarmeladen.
Mandelsplitter drysses på kagen, og denne bages ved 200 grader i ca. 35 min.
Hvis man ønsker det, kan den afkølede kage 'klattes' med glasur. Men den er sød nok i forvejen.
Denne kage minder lidt om Alliance Tærten - dog uden glasur.
|
|
|