|
|
PORTVINSKAGE
Lage:
5 dl sød portvin
1 stykke kanel
5 hele allehånde
5 hele nelliker
1 tsk revet muskatnød
1 revet skal og saft fra en øko appelsin
Fyld:
200 g lyse rosiner
200 g korender
200 g rosiner
200 g cocktailbær, grofthakkede
100 g syltet appelsinskal
Dej:
200 g blødt smør
200 g muscovadosukker
4 æg
250 g hvedemel
1 spsk kanel
1 tsk kardemomme
1 spsk stødte nelliker
2 tsk stødt ingefær
Varm portvinen op i en gryde, til den når kogepunktet, og hæld den derefter over lage-krydderierne. Lad det stå et par timer og si det så. Hæld den siede portvin over fyldet og lad det trække i 8-12 timer. Si væden fra.
Pisk smør og muscovadosukker til en cremet masse.
Rør æggene i ét ad gangen og rør derefter melet i.
Tilsæt resten af ingredienserne samt den drænede frugt.
Fyld dejen i en smurt springform på ca. 22 cm og bag kagen ved 160 grader i en halv time. Skru varmen ned på 150 grader og bag kagen i yderligere 1½ time.
Lad kagen køle helt af i formen Pak kagen ind i bagepapir og plastik, inden du stiller den køligt, indtil den skal spises. Kagen kan sagtens bages flere dage før den skal spises.
|
|
|