DUNDEE CAKE
DUNDEE CAKE

250 g. blødt smør
250 g. mørk farin
1 tsk. vaniliesukker
1 knsp. salt
½ dl. whiskey
50 g. hakkede mandler
6 æg
350 g. mel
2 tsk. bagepulver
300 g. lyse og mørke rosiner
50 g. kandiseret appelsinskal

Pynt

100 g. hele mandler
3 spsk. sukker
5 spsk. vand

 

Rør smør, farin og vaniliesukker, salt og whiskey godt sammen.

Rør æggene i et ad gangen, hvis dejen skiller, kan man tilsætte 1 apsk. mel.

Smut og hak mandlererne. Bland melet med bagepulver, og tilsæt rosiner og mandler samt appelsinskal og vend det i dejen.

En springform på 24-26 cm. beklædes med bagepapir, og dejen fordeles heri.

Overfladen stryges glat, og de smuttede mandler lægges i rundkredse på dejen.

Kagen bages på nederste rille ved 180 grader i ca. 5 kvarter.

Når kagen er kold, koges vand og sukker, og kagen pensles.
Klik her for at få dit eget GoMINIsite