ENGELSK JULEKAGE I
En Engelsk Julekage skal traditionelt bages midt på sommeren, og graves ned i baghaven for at den er saftig nok til Jul. Men med to Franske Bulldogs i huset (og haven) er det nok ikke en god idé.
800 g. tørret frugt, fx rosiner, svesker, syltet appelsinskal, figner, korender, abrikoser osv.
1-2 dl. cognac eller calvados
250 g. smør
500 g. mørk moscovadosukker
6 æg
300 g. hvedemel
kornene fra 1 vaniliestang
½ tsk. stødt nellike
1 tsk. stødt ingefær
1 tsk. kanel
½ tsk. salt
200 g. blandede nødder, fx hassel- / valnødder, mandler
Større frugter skæres i mindre stykker, og sættes i blød i cognac eller calvados.
Smør og sukker røres sammen, og æggene tilsættes et efter et. Melet kommes i en anden skål, og vaniliekornene, krydderier og salt blandes heri.
Mel, smør og sukker vendes sammen, herefter vendes de opblødte frugter samt resten af sprutten i. Til sidst vendes de hakkede nødder i blandingen, som kommes i en bagepapirforet springform.
Bages ved 180 grader midt i ovnen i ca. 2 timer.
Kagen køles helt af i den lukkede ovn, gerne natten over.
Pyntes med flormelis og cocktailbær - og måske en kvist kristtjørn.
Opbevaring af en engelsk frugtkage
|
|
|