OPBEVARING AF ENGELSKE JULE- OG FRUGTKAGER |
|
OPBEVARING AF JULE- OG FRUGTKAGER
En traditionel engelsk julekage skal modne i flere uger, inden den skal spises. Faktisk siges det, at en julekage skal bages om sommeren, og graves ned, for at være saftig nok til Jul! Prøv det, hvis du har mod på det - jeg har ikke!
Spiritus bevarer frugtkager. En af metoderne, som jeg har brugt, er at væde et stykke ostelærred i cognac, whiskey eller rom og pakke kagen ind i. Derefter pakkes kagen ind i staniol og til sidst ind i en lufttæt beholder - plasticpose eller kagedåse, derefter opbevares kagen i køleskabet.
Hver 14 dag pakkes kagen ud, og hele proceduren med indpakning gentages.
Julekage I fik denne behandling. Kagen var en fordrukken sut, den 'drak' næsten en hel flaske cognac, men resultatet var yderst velsmagende!
Nogle kendere af frugtkager mener, at den skal modne i op til tre år! Nu er det første gang jeg kaster mig ud i dette, men det siges, at selv om en kage, behandlet på denne måde, skulle kunne holde sig i op til 25 år (!), anbefales det, at den spises i løbet af to år.
Kagen kan også fryses, men bør modne mindst 4 uger inden. Holdbarheden er her et år.
Engleske Julekager overtrækkes normalt af et lag marcipan, inden den stryges med Royal Icing, der også øger holdbarheden. Marcipan og Royal Icing bliver efter min mening alt for sødt, så det udelader jeg.
ROYAL ICING
Royal Icing er en glasur, der stivner hårdt op.
.
300 g flormelis
1 bæger æggehvider
evt. lidt mandelessens
vand eller citronsaft
|
|
|