ENGELSK JULEKAGE III - FRA 1861 |
|
ENGELSK JULEKAGE III - FRA 1861
500 g. hvedemel
200 g. smeltet smør
2 dl. piskefløde
1 dl. mørk sirup
200 g. demerarasukker
2 æg
15 g. stødt ingefær
250 g. rosiner, groft hakkede
1 tsk. bagepulver
1 spk. hvidvinseddike
|
|
Mel, sukker, stødt ingefær og de groft hakkede rosiner blandes i en skål, og det smeltede smør tilsættes sammen med fløden. Dette røres sammen, og siruppen tilsættes - herefter tilsættes de to æg, der er sammenpiskede.
Bagepulveret opløses i vineddiken, og tilsættes.
Dejen hældes i en springform, der er foret med bagepapir.
Kagen bages ved 160 grader i ca. 2 timer.
Denne kage har godt af at modne i et par dage.
Kilde: Isabella Beeton (Englands svar på Frk. Jensen)
|
|
|