BREAKFAST
Full English Breakfast - Full English - Fry-Up - Full Monty
Den engelske morgenmad har rødder tilbage til den katolske middelalder, hvor Kirken bestemte hvordan livet skulle leves, og i hvilken rækkefølge.
Navnet Breakfast opstod da den katolske kirke gerne så, at ingen spiste før efter morgenmessen, først derefter kunne man 'bryde fasten' (break (your) fast).
Den katolske Kirke er også 'skyldig' i kombinationen af bacon og æg; dagen inden den store 40-dages påskefaste, hvor kød, mælkeprodukter og æg ikke måtte spises, skulle der ryddes ud i spisekamre og forråd, og her opstod kombinationen af bacon og æg.
I den victorianske ære blev breakfast gjort til en tradition i forbindelse med de store House Parties, og i den edwardianske æra blev breakfast standardiseret (med regionale forskelle) til det man i dag kender som English Breakfast.
For ambitiøse og velhavende victorianere blev morgenmad en mulighed for at demonstrere deres rigdom, gode smag og sociale opdragelse. Det er victorianerne, der tog traditionen fra den anglosaksiske herskabs-morgenmad og hævede den op til en kunstform, der gik langt for at sikre de mere eksotiske og traditionelle ingredienser og få dem tilberedt på den rigtige måde.
Som mange store victorianske traditioner var serveringen af den traditionelle engelske morgenmad og dens præsentation en raffineret og elegant affære. Hvis du nogensinde er heldig nok til at få serveret morgenmad på denne måde, vil du finde det nemt at forstå, hvorfor victorianerne tænkte på den traditionelle engelske morgenmad som den mest civiliserede måde at starte deres dag på.
Den edwardianske æra er kendt som den gyldne tidsalder for lange afslappede morgenmad og havefester, dase i solen, som aldrig gik ned over det britiske imperium.
Først omkring Første Verdenskrig kunne man begynde at genkende den engelsk morgenmad, der begynder at dukke op og blive serveret som standard på hoteller, bed and breakfasts, på tog og på møder over hele landet.
Standard ingredienser gjorde det nemmere at forberede, og den "fælles" engelske morgenmad spredte sig hurtigt nationalt, dets standard ingredienser i bacon, æg, pølser, ristede champignons, sorte blodpølser, bagte bønner, kedgeree, grilletde tomater, stegt brød og toast, serveret med syltetøj, marmelade, te / kaffe.
Den engelske morgenmad var ikke kun et måltid for de rige på dette tidspunkt, mellemklasserne begyndte at spise en komplet engelsk morgenmad med jævne mellemrum og begyndte at se det som et traditionelt familiemåltid.
|