VICTORIANSK JULEKAGE
350 g. syltede kirsebær
225 g. ananas fra dåse
350 g. tørrede abrikoser
100 g. smuttede mandler
revet skal af 2 citroner
350 g. rosiner
250 g. mel
1 tsk. bagepulver
250 g. sukker
250 g. blødt smør
5 store æg
3 st. spk. cognac
til dekoration:
Smuttede mandler
Røde syltede kirsebær
Ananas
100 g. flormelis
|
|
Kirsebær, mandler og ananas hakkes groft, blandes med rosiner og revet citronskal i en skål.
Resten af ingredienserne blandes, og piskes luftigt. Heri vendes frugterne og hældes i en smurt springform.
Dejen dekoreres med mandler, kirsebær og ananas. Drysses med florsukker.
Bages ved 160 grader i 2 timer og 15 min.
Efter ca. en time dækkes toppen med staniol, så den ikke tager for meget farve.
Når kagen er kold, kan den eventuelt pensles med abrikosmarmelade.
Kagen er meget tung, så den egner sig ikke vanvittigt godt efter en middag - den vil være meget bedre til en kop thé eller kaffe.
Kilde: Mary Berry's Baking Bible
|
|
|