ÆBLEKAGE BAGT M. KANEL
Gâteau aux Pommes
8-10 Pers.
75 g. smeltet smør
150 g. sukker
200 g. hvedemel
1 spk. kanelsukker (som til risengrøden)
1 tsk. bagepulver eller natron
2,5 dl. mælk - evt. kærnemælk
250-300 g. skrællede æbler i tern
evt. mandel- eller hasselnøddeflager til drysse på kagen.
Smørret smeltes sammen med sukker og vaniliesukker.
Mel og bagepulver tilsættes smørret, og mælken røres i.
Dejen fordeles i en (med bagepapir) foret springform, og de skrællede æbler i tern lægges på dejen, og trykkes let fast.
Drysses med mandelflager og kanelsukker
Bages ved 180 grader midt i ovnen i ca. 50 minutter.
Serveres med Flødeskum, Crème Fraîche eller Kanelfløde:
Kanelfløde:
5 dl. piskefløde
5 tsk. stødt kanel
5 spsk. flormelis
5 dl. Crème Fraîche, 18%
Piskefløde, kanel og flormelis piskes let og luftigt. Crème Fraîchen vendes i.
|
|
|