CANNELÉS DE BORDEAUX

CANNELÉS DE BORDEAUX
 

12-14 stk.

½ l. sødmælk
et nip salt
2 hele æg
2 æggeblommer
korn fra en vaniljestang
2 spsk. rom
100 g mel
250 g sukker
50 g smør
eventuelt smør til formene


Bring mælken i kog sammen med smørret og vaniljekornene. Bland mel, salt og sukker med æggene, og tilsæt den kogende mælk, mens der røres.

Bland rommen i, lad blandingen køle af, og lad den derpå hvile i køleskabet i mindst en times tid, gerne natten over.

Varm ovnen op til 250 grader. Hæld den flydende dej i formene, men fyld dem ikke helt op. Sæt formene i den meget varme ovn, og giv dem 5-10 minutter. Derpå skrues varmen ned til 180 grader, og der bages videre i ca. 50 minutter.

Tag dem ud af formene, mens de endnu er varme, og lad dem køle af på en bagerist. Kagerne skal være mørke og nærmest karamelliserede på ydersiden og bløde og lækre indeni. Smager allerbedst samme dag, som de er bagt, mens de stadig er lidt lunkne.

Klik her for at få dit eget GoMINIsite