GÂTEAU MARCEL
GÂTEAU MARCEL

 
8 personer

175 g mørk chokolade, 70 pct.
175 g smør
175 g sukker
3½ bæger pasteuriserede æggeblommer
3 bægre pasteuriserede æggehvider
125 g god appelsinmarmelade el. syltede appelsiner

 

Hak chokoladen og hæld den i en skål af stål eller glas, beregnet til vandbad. Smelt chokolade og smør over vandbad, men sørg for, at det ikke bliver for varmt, det skal kun have håndtemperatur.

Hæld 2/3 af sukkeret op i en skål sammen med æggeblommerne og pisk det hvidt og luftigt sammen. Pisk hviderne stive i en anden skål og tilsæt den sidste tredjedel af sukkeret undervejs.

Vend forsigtigt chokoladeblandingen op i skålen med de piskede æggeblommer. Fold derefter lidt efter lidt de piskede hvider sammen med chokolade- og æggeblandingen, så det ender med at give en homogen masse.

Gnid en stor springform grundigt med blødt smør på indersiden, drys med sukker og bank det overskydende af.

Hæld halvdelen af moussen op i formen og bag den ved 175° i ca. 30 min.

Stil resten af moussen til hvile i køleskabet. Tag formen med bunden ud af ovnen, selvom den ikke ser helt færdig ud. Den vil falde sammen, og det er meningen. Lad den køle lidt af, til sidst i køleskabet.

Fordel appelsinmarmeladen oven på den afkølede bund i et pænt, jævnt lag, men undgå at brede det helt ud til kanten. Fordel resten af chokolademoussen oven på bunden med marmeladen og glat det ud, så overfladen bliver pæn og jævn. Stil kagen tilbage i køleskabet og lad den sætte sig nogle timer eller evt. natten over.

Kagen løsnes fra kanten og bunden af springformen med en kniv. Sigt kakao over kagen og dekorer den evt. med mørke, lyse eller hvide chokoladespåner.

Kilde: Mad & Bolig
 

Klik her for at få dit eget GoMINIsite