KRINGLE
KRINGLE
4 stk.

2 dl. lunken vand
300 g. smør
1 pk. gær
3 spk. sukker
3 æg
450 g. hvedemel
1½ tsk. salt

Remonce:

225 g. smør
225 g. sukker
evt. kanel

Fyld:

evt. rosiner

Vand, gær salt, sukker æg og blødt smør blandes let i en skål, hvorefter man lader det stå i ca. 20 min. til gæren begynder at boble.

Melet tilsættes, og æltes godt. Dejen efterhæver i en halv time.

Dejen udrulles, og deles til fire stykker, hvert stykkes stryges med remonce på midten, og drysses med rosiner.

Dejen foldes inderover midten og trykkes til i enderne.

Kringlerne pensles med æg, og drysses med perlesukker og hasselnødde flager.

Efterhæves i ca. 15 min - og bages derefter i 14 min. ved 220 grader.

Kilde: Kogekonen Anna Margrethe, Hirtshals.
Klik her for at få dit eget GoMINIsite