KRINGLE
4 stk.
2 dl. lunken vand
300 g. smør
1 pk. gær
3 spk. sukker
3 æg
450 g. hvedemel
1½ tsk. salt
Remonce:
225 g. smør
225 g. sukker
evt. kanel
Fyld:
evt. rosiner
Vand, gær salt, sukker æg og blødt smør blandes let i en skål, hvorefter man lader det stå i ca. 20 min. til gæren begynder at boble.
Melet tilsættes, og æltes godt. Dejen efterhæver i en halv time.
Dejen udrulles, og deles til fire stykker, hvert stykkes stryges med remonce på midten, og drysses med rosiner.
Dejen foldes inderover midten og trykkes til i enderne.
Kringlerne pensles med æg, og drysses med perlesukker og hasselnødde flager.
Efterhæves i ca. 15 min - og bages derefter i 14 min. ved 220 grader.
Kilde: Kogekonen Anna Margrethe, Hirtshals.
|
|
|