TIRAMISU
12 pers
8 æg
200 g sukker
1 stang god vanille
1 kg marscarpone
6 dl stærk kaffe
2 dl Amaretto
2 pakker savoiardi-småkager (lady fingers)
3-4 spsk. kakaopulver
Lav en kop god og stærk kaffe. Gerne espresso type. Lad den køle af, og bland med Amaretto.
Del æggene, og rør blommerne med sukker og vaniliekorn, til en lys og luftig æggesnaps. Vend Mascaponen grundigt i.
Pisk hviderne til skum, og vend dem forsigtigt i mascaponemassen.
I en aflang form lægges et lag lady-fingers, der først er dyppet i kaffelagen. De skal dække bunden helt.
Derpå lægges et lag Mascapone creme, endnu et lag lady-fingers, og til sidst endnu et lag Mascapone creme.
Sætte på køl i 4-5 timer, helst natten over.
Inden serveringen drysses et lag cacao over.
Kilde: Brdr. Price
|
|
|