TOSCA KAGE
100 g smør
150 g mel
3 æg
225 g sukker
½ dl. fløde
1½ tks. bagepulver
Toscalaget
100 g mandler
75 g smør
75 g sukker
1 spsk. hvedemel
1 spsk. fløde
_______
Smørret smeltes, og de øvrige indgredienser blandes til en dej, der hældes i en smurt springform.
Bag kagen nederst i ovnen ved 200º i ca. 15 min.
I mens kagebunden bages, tilberedes Toscalaget;
Skold og hak mandlerne. Bland alle ingredienserne til toscalaget i en gryde, varm op under svag varme, det må ikke koge, for så karamelliseres det og skiller. Tag kagen ud af ovnen, smør hurtigt toscalaget på og bag den videre i ca. 15-20 min. Toscalaget skal være gyldent, men prøv med en kødnål, om kagen er gennembagt.
Lad den afkøle lidt i formen, inden den tages ud.
Kilde; Edith Tove Nielsen
|
|
|