KANNEWORFF KAGE
KANNEWORFF KAGE
 
Lagkagebunde (28 cm form):
6 æg (delte)
250 g sukker
175 g mel (sigtet)
1 ½ tsk bagepulver
2 tsk vanille
4 spsk. kakaopulver
 
Orange trøffel:
400 g mørk chokolade
5 dl piske fløde
1 spsk honning
25 g smør
Fint revet skal fra 2 appelsiner
Saften fra en appelsin
 
Chokolade frosting:
9 dl flormelis
3 dl kakao
200 g blødt smør
1 ½ dl lun mælk
4 tsk vanillesukker
 
Start med at lave Orange Trøflen.

Bring piskefløden, smør, honning og appelsin skallen i kog stille og roligt. Når smørret er smeltet og fløden simrer hældes en tredjedel over i en skål med den hakkede chokolade. Rør det sammen og tilsæt den resterende fløde lidt efter lidt.

Sørg for at røre det godt igennem hver gang så det er en fin blank masse. Når al chokoladen er smeltet og massen er homogen og skinnende tilsættes appelsinsaft og den stilles til køling.

Lad den køle helt af og blive stiv. Mindst 4 timer og gerne natten over.

Når du kigger til Orange Trøflen næste dag, og den stadig er en gang tyndt sjask, så fortvivl ikke!!! Trøfflen kan sagtens piskes op til en creme.

Næste dag:

 
Til lagkagebundene piskes æggehviderne stive, hvorefter sukker tilsættes.

Pisk det til en tyk marengs og tilsæt æggeblommerne. Når det er pisket sammen vendes resten af ingredienserne i forsigtigt med en dejskraber.

Kom dejen i en smurt springform og bag den i en forvarmet ovn ved 180° i 25 – 30 minutter.

Når bundene er bagt færdig afkøles de i formen.

 
Til frostingen piskes alle ingredienserne sammen i en skål indtil det er en ensartet masse, men lad en halv dl mælk være tilbage. Den kan bruges til at justere konsistensen med efterfølgende. Jo mindre mælk man tilsætter, jo stivere bliver frostingen.
 
Når kagen skal samles starter man med at dele lagkagebundene i 3. Derefter piskes Orange Trøflen igennem hurtigt, så den bliver lidt blød at arbejde med. Fordel den ene halvdel på den underste bund og den anden halvdel på den mellemste. Kom herefter den øverste bund på og dæk hele kagen med frosting. Jeg plejer at bruge en lang lige metalspatel til det. Man kan evt. skylle den under varmt vand inden, så den glider nemmere hen over kagen.
Klik her for at få dit eget GoMINIsite