DUR-MOU*
10-12 pers.
280 g. mørk god chokolade
250 g. smør
9 pasteuriserede æggeblommer
250 g. sukker
korn af en vanilliestang
3/4 dl. rom, kan udelades
5 pasteuriserede æggehvider
1 knsp. salt
Chokoladen smeltes med smørret i en gryde. Evt. vandbad (det gjorde jeg ikke).
Æggeblommer piskes med sukker og rom over vandbad, og vendes med chokolade-smør blandingen. Hviderne piskes stive med lidt salt og vendes forsigtigt med det andet.
To trediedele af dejen hældes i en smurt springform, og bages ved 150 grader i ca. 45 min. Kagen køles lidt af (falder lidt sammen) og resten af dejen hældes over.
Kagen stilles i køleskab i ca. et døgn inden serveringen.
Jeg serverede kagen med syltede pærer, men Prinsgemalen foreslår, julienneskåret æble stegt i smør og sukker, smagt til med saft fra ingefær.
* Dur-Mou er fransk og betyder hård-blød.
Kilde: Prinsgemalens Kogebog 'Til glæde for ganen' |
|
|