Ingredienser;
100 g mandler
225 g hvedemel
200 g smør
1 hårdkogt æggeblomme
1 rå æggeblomme (kan udelades)
150 g sukker
½ tsk stødt kanel
½ tsk stødte nelliker
saft og skal af ½ usprøjtet citron
Æblekompot, den skal være forholdsvis fast:
3-4 syrlige æbler
1 skive citron
1 stang vanilje
1 dl vand
Desuden:
250 g hindbærsyltetøj
1 æg til pensling
tærteform: 22-24 cm
Dej:
Skold og smut mandlerne og hak dem fint. Riv citronskallen.
Hak melet sammen med smørret, den hårdkogte æggeblomme, de hakkede mandler, sukker, krydderier og den revne citronskal.
Saml dejen med den rå æggeblomme og citronsaft, og ælt den godt sammen. Pak dejen ind og lad den hvile koldt ca 1 time.
Rul 2/3 af dejen ud på et meldrysset bord. Beklæd tærteformens bund og sider med dejen.
Læg først et lag æble kompot og så et lag hindbærsyltetøj over tærtebunden.
Rul resten af dejen ud. Skær 1½ cm brede bånd af dejen. Flet dejbåndene over tærten. Tryk enderne godt mod formens kant.
Pensl med sammenpisket æg.
Bag tærten midt i en forvarmet ovn i ca 30 min. ved 200 °. Tag evt tærten ud af formen og server den lun eller kold.
Jeg kan ikke rigtigt finde ud af, om dette er opskriften på den 'ægte' Linzer Torte. I nogle opskrifter beskrives æblekompoten, som den ægte linzermassse - i andre er den slet ikke med. Uden æblekompotten minder kagen om Alliancetærten, eller den engelske Bakewell Tart.
|