CITRONTÆRTE MED MARENGSLÅG |
|
CITRONTÆRTE MED MARENGSLÅG
Tarte au citron
Mørdej
180 g (3 dl) hvedemel
75 g blødt smør
1 spsk (15 g) melis
1 æggeblomme ¼ dl vand
Citroncreme
Saft og fintrevet skal fra 2 store økologiske citroner (eller 3 små)
6 æggeblommer
200 g melis
25-30 g smør
1 dl vand
1 spsk (12-14 g) Maizena
Marengs
1 tsk citronsaft
7 æggehvider
400 g flormelis |
|
Mørdej. Bland mel, sukker og æggeblommer sammen og ælt det med det bløde smør. Lad dejen hvile mindst 1 time i køleskab før brug. Rul dejen ud og læg den i en smurt tærteform.
Bages ved 200 grader 15-20 minutter.
Citroncreme. Æggeblommerne piskes med sukkeret. Citronsaft og revet citronskal røres i. Smørret smeltes og tilsættes. Vand og Maizena piskes og røres i.
Marengs. Pisk æggehviderne helt stive. Tilsæt citronsaft og flormelis og pisk til marengsmassen er sej.
½-delen røres i citroncremen.
En sprøjtepose fyldes med den anden ½-del.
Hæld citroncremen i den afkølede tærtebund, og sprøjt marengsmassen på som låg.
Bages ved 140 grader i 45-50 minutter til marengsen er gylden og sprød.
|
|
|