GÂTEAU CARDINAL
GÂTEAU CARDINAL
JORDBÆR FROMAGE

 
8-10 Pers.

300 g. modne jordbær
125 g. flormelis
½ l. piskefløde
1 lagkagebund
½ dl. jordbærbrændevin*
10 pæne jordbær til pynt
8-9 blade husblas
3 æggeblommer
2 spk. sukker
korn fra ½ vaniliestang
chokolade og evt. jordbær til pynt.

 
Jordbærene skylles og blendes sammen med flormelisen. Fløden piskes til en let skum

Lagkagebunden lægges i en springform og stænkes med jordbærbrændevinen. Halve jordbær fordeles langs kanten.

Mens husblasen udblødes, piskes vanilie, sukker og æg luftigt.

De blendede bær og æggesnapsen vendes sammen.

Husblasen smeltes og blandes med jordbærbrændevinen, dette vendes sammen med jordbærmassen og tilsidst flødeskummet.

Cremen hældes i springformen, og stilles på køl.

Kagen pyntes med smeltet chokolade og jordbær

* Jeg har ikke kunnet få fat i jordbærbrændevin, så jeg bruger i stedet en blanding af jordbærsirup og vodka.


Kilde: HKH Prinsgemalen - "Ikke altid Gåselever"
Klik her for at få dit eget GoMINIsite