GÂTEAU SUCCÉS
Succéskage
12 pers.
Karamelliserede mandler:
200 g. mandler
150 g. sukker
Bunde:
3 æggehvider
1 spk sukker
130 g. sukker
60 g. flormelis
60 g. mandelmel
3 spk. mælk
30 g. flormelis
Smørcreme:
250 g. sukker
1 dl. vand
8 æggeblommer
250 g blødt usaltet smør
1 gl. Grand Marnier
Pynt:
flormelis
chokolade - eller hvad man har lyst til
|
|
Karamelliserede mandler:
Smuttes og hakkes fint og ristes på en tør pande. tilsæt sukker og rist et øjeblik.
Bunde:
Æggehviderne piskes næsten stive. Tilsæt 1 spk. sukker og pisk hviderne helt stive.
Bland sukker flormelis, mandelmel og mælk i en skål. Vend først lidt af de stiftpiskede æggehvider i og derefter vendes resten af æggehviderne i.
3 cirkler tegnes på bagepapir og dejen sprøjtes ud, så det udfylder cirklerne. Bundene drysses med flormelis og bages ved 150 grader i 1 time og 20 min. Afkøles
Smørcreme:
Vand og sukker koges til en lage til den bliver sej.
Æggeblommer piskes sammen og blandes med sukkerlagen. Det usaltede smør piskes i cremen. 1/4 karamelliserede mandler og Grand Marnier blandes i.
Kages lægges sammen med 3/4 af cremen. resten af cremen smørres på kanten og drysses med resten af mandlerne.
Kagen drysses med flormelis og pyntes.
Kilde: HKH Prinsgemalen - "Ikke altid Gåselever"
|
|
|